Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας στο Βόλο για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας οργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Θεατρικό Εργαστήρι» για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Ξεκινώντας τη διαδρομή μας την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 7.00 το πρωί φτάσαμε στο Δήμο Νέας Ιωνίας Βόλου λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. Το θεατρικό έργο που παρακολουθήσαμε είχε τον τίτλο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Καρόλου Γκουλντόνι, ένας ύμνος στο αυτοσχέδιο θέατρο δρόμου της Βόρειας Ιταλίας, την περίφημη Commedia dell’ arte. Μετά το πέρας της παράστασης ο σκηνοθέτης κ. Πανταζής Δημήτρης έδωσε στους μαθητές κάποια στοιχεία για το είδος και τη μορφή θεάτρου που παρακολούθησαν. Αναχωρώντας από την Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας Βόλου με τις καλύτερες εντυπώσεις επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν εκθέματα παλαιολιθικής κυρίως εποχής.

Φεύγοντας από το Μουσείο επισκεφθήκαμε την Μακρυνίτσα, απολαύσαμε τη διαδρομή και το τοπίο της περιοχής. Μια πανέμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη έλαβε τέλος με την άφιξή μας στην Καλαμπάκα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη, οργανωτές και μαθητές.

Advertisements