Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το Σχολικό Έτος 2015-2016

Το προηγούμενο Σχολικό Έτος θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α.                                                                                                                                             Στα πλαίσια αυτά την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου διεξήχθη η δεύτερη Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Το Σχολείο μας θέλοντας να αναδείξει το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών, μερικές από τις οποίες είναι η αξία της συμμετοχής, οι ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι» κλπ διοργάνωσε μία σειρά από εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Φλόκα Αθανασία, η οποία μίλησε για τους Αρχαίους και τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ άλλων η κ. Φλόκα τόνισε ότι ο αθλητισμός χωρίς αμφιβολία ήταν το σπουδαιότερο σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ένα από τα πιο ζωντανά κληροδοτήματα του αρχαίου κόσμου προς τοσύγχρονο.    Στη συνέχεια προβλήθηκε video σχετικό με το Ολυμπιακό Ιδεώδες και το «ευ αγωνίζεσθαι». Η ημέρα έκλεισε με αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν από τους γυμναστές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κ. Παναγιώτου Μιχαήλ και κ. Φλόκα Αθανασία αντίστοιχα. Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας , κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, τα παιδιά έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα στίβου (δρόμος 100m ταχύτητα και δρόμος 1000 m αντοχή), καθώς επίσης και σε ομαδικά αθλήματα ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλλευ. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις διάφορες δραστηριότητες.

 

Advertisements