Η εκδρομή της Γ’ τάξης (σχολ. έτος: 2014-2015)στην Κέρκυρα

Στο διάστημα από 24-04-2015 έως 26-04-2015 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον τριήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης στην Κέρκυρα.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

ΕΚΔΡΟΜΗ: ΚΕΡΚΥΡΑ 24, 25, 26 ΜΑΪΟΥ 2015

Αρκετές φορές περιπλανήθηκαν στα καντούνια της παλιάς πόλης. Μια πόλη ζωντανή, όχι μνημείο μουσειακό διατηρητέο για τους επισκέπτες.

Περπάτησαν στην τεράστια πλατεία , «Σπιανάδα» και στη λεωφόρο Γεωργίου του Α΄, γνωστή με το όνομα «Λιστόν»· Εκεί όπου άλλοτε έκαναν τον περίπατό τους μονάχα όσοι ήταν γραμμένοι στη λίστα των ευγενών.  Εκεί βρίσκεται και το μουσείο Ασιατικής τέχνης, του οποίου τα εκθέματα είναι  εντυπωσιακά, το αρχείο της Ιονίου Γερουσίας, η Δημόσια βιβλιοθήκη κ.ά.

 Και βέβαια προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την τελευταία ημέρα σειρά είχε ο λόφος της Ανάληψης. Το μεγαλύτερο μέρος της κορυφής του λόφου, όπου βρισκόταν και η ακρόπολη της Αρχαίας Κέρκυρας, καταλαμβάνεται από το κτήμα του Μον Ρεπό. Στη συνέχεια έγινε η ανάβαση στο Παλιό φρούριο ή Φορτέτσα, ένα από τα ιστορικότερα μνημεία όλης της Ελλάδας.  Εκπληκτική η θέα από την κορυφή του φρουρίου.  Από μακριά είδαμε και το Νέο Φρούριο ή φρούριο του αγίου Μάρκου.

Στην επιστροφή και με μια σύντομη στάση απόλαυσαν την θέα της πανέμορφης λίμνης στα Γιάννενα.

Συνοδοί : κ. Βουλγαρίδου Χριστίνα, κ. Ζάρα Αικατερίνη, κ. Κουγιάννης Περικλής.

Advertisements