Διατροφή

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Βιολογίας και της Χημείας και με την προτροπή του καθηγητή μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την γνώση. Αυτό προσπαθήσαμε να το πραγματοποιήσουμε ερευνώντας διάφορες πηγές που περιέχουν επιστημονικές θεωρίες και συμπεράσματα. Βασική προϋπόθεση για να τα καταφέρουμε διαπιστώσαμε ότι είναι η συνεργασία μας.(Ο χωρισμός σε ομάδες αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση αρχικά, έστω και εάν ξεπεράστηκε στη συνέχεια). Μετά την συλλογή του υλικού ακολούθησε επεξεργασία του μέσα στην τάξη με φύλλα εργασίας, γεγονός που μας βοήθησε πάρα πολύ στο να κατανοήσουμε το υλικό που συγκεντρώθηκε.Συντονιστής:κ. Περικλής Κουγιάννης ΠΕ04

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γ1

ΟΜΑΔΑ

ΘΕΜΑ

ΓΚΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒΑΒΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑΒΡΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΓΑΤΣΙΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣΓΕΡΟΔΗΜΟΥ ΕΥΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΘΕΜΑ

ΖΗΝΔΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΑΔΑΜΟΣ ΦΩΤΗΣΑΔΑΜΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣΑΜΠΝΤΕΛΑΛ ΒΙΚΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΔΩΝ

ΟΜΑΔΑ 3η

ΘΕΜΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΘΩΜΑΣΔΕΛΙΝΤΖΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΑΛΜΠΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣΑΛΜΠΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΖΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

ΟΜΑΔΑ 4η

 

ΘΕΜΑ

ΓΚΑΝΤΙΑ ΑΝΝΑΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑΑΚΡΙΒΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΓΕΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γ2

ΟΜΑΔΑ Α΄

ΘΕΜΑ

ΛΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΖΙΩΓΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣΛΙΑΤΣΙΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ Β΄

ΘΕΜΑ

ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣΚΟΝΤΟΤΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΛΑΓΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΙΜΙΛΙΑΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΙΔΩ-ΜΑΡΙΑΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΟΜΑΔΑ Γ΄

ΘΕΜΑ

ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΤΟΥΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΟΜΑΔΑ Δ΄

ΘΕΜΑ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΚΑΚΟΥΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ -ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ- -ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακολουθεί φύλλο εργασίας

1. Είναι επαρκής η ενημέρωση των ανθρώπων και ειδικά των νέων για τα προβλήματα που δημιουργεί ο σημερινός τρόπος διατροφής;

2. Τι είναι οι διατροφικές ανισότητες;

3. Ποιες είναι οι προτάσεις μας για να αρθούν οι διατροφικές ανισότητες;

4. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο το κρέας καταλαμβάνει ένα μέρος της διατροφής μας.Πώς κρίνετε το γεγονός αυτό;

5. Είναι πάντα καλής ποιότητας το ελαιόλαδο που τρώμε;

6. Η κατανάλωση λαχανικών και οσπρίων είναι η απαραίτητη ειδικά απ’τους νέους;

7. Τα φρούτα τρώγονται ωμά ή αντικαταστάθηκαν από άλλες μορφές τους;

8. Πώς κρίνετε τον ρόλο της νηστείας ;

9. Είναι μεγάλοι ή μικροί οι δείκτες θνησιμότητας των Κρητικών και γιατί;

10. Τι περιλαμβάνει η λίστα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο του CHAUMONT;

11. Υπάρχουν μεταλλαγμένα προϊόντα στην αγορά;

Advertisements